MANİSA TURGUTLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Turgutlu'da 'Gaziler Günü' kutlandı

Turgutlu'da 'Gaziler Günü' kutlandı

Turgutlu'da 'Gaziler Günü' kutlandı.

MANİSA'nın Turgutlu İlçesinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' unvanı ile 'Mareşal' rütbesi verilişinin 99. yıldönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Garnizon Komutanı Vekili Personel Asteğmen Abdullah Arslan, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Jandarma Komutanı Jand. Binb. Halim Karaer, İlçe Emniyet Müdürü Harun Tutak, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu Şube Başkanı Ahmet İlter, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Turgutlu Temsilcisi Hüsamettin Sağlık, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri, şehit yakınları ile gaziler ve aileleri katıldı.

Alandaki Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu Şube Başkanı Ahmet İlter ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Turgtlu Temsilcisi Hüsamettin Sağlık yaptı. İlter yaptığı konuşmada: "Gaziler bu unvanı alırken, süngünün ucunda, merminin vızıltısında, mayının sinsi yüzünde, bombanın dehşetinin içinde bulundular. Sıkıntılı, korkulu günler geçirdiler. Hep vatan dediler, yüksünmediler. Zaman, zaman korku sardı çevrelerini, sonra vatan geldi akıllarına, VATAN! Uğruna canların verildiği, varlığını sürdürmesi için şehit ve gazi kanları ile sulandığı kutsal topraklar! Sonra korkularını sildiler. Acı çektiler, ulusumuz gözlerinin önüne geldi ve acılarını unuttular. Hep vatan ama hep vatan dediler. 'Helal olsun akan ve akacak kanlarımız vatana' dediler. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz." dedi. 

Ardından alandaki tören alanında hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program son buldu. Törenin ardından protokol, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu Şubesi ve Türkiye Gaziler Vakfı Turgutlu Temsilciliğini ziyaret etti.

21-09-202021-09-202021-09-2020

Yedieylül Mahallesi Arabacılar Sok No 28 - 0236 313 22 46 313 48 29 31435 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.