MANİSA TURGUTLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Tübitak'ın en prestijli projelerinden olan TÜBİTAK 4004 "Akıllı Teknolojilerle Geleceğin Tarımını Tasarlıyorum" projesi

Tübitak'ın en prestijli projelerinden olan TÜBİTAK 4004

Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün himayesinde Turgutlu Bilim ve Sanat Merkezi, fark yaratacak projeler üretmeye devam ediyor. Tübitak'ın en prestijli projelerinden olan TÜBİTAK 4004 "Akıllı Teknolojilerle Geleceğin Tarımını Tasarlıyorum" projesi TÜBİTAK tarafından Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında Türkiye genelinde desteklenen en değerli 100 proje arasına girmeyi başardı.

 

Proje Turgutlu Kaymakamlığı, Turgutlu Belediyesi, Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Teknoloji Fakültesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü ve Aydın Ticaret Borsası tarafından da destekleniyor. 

 

Bu proje ile gençlerimiz; 3D yazıcılardan baskı alabilecek, yapay zeka ve mekatronik alanında üniversitelerden kıymetli hocalarımız Doç. Dr. Aytuğ Onan, Dr. Öğrt. Üyesi Nilüfer Atman Uslu, Dr. Öğretim Üyesi Mevlüt Karaçor, Dr. Öğrt. Üyesi Emin Borandağ gibi isimlerden dersler alacaklar. Aydın Menderes Üniversitesi Ziraat Mühendisliği'nden Prof. Dr. Renan Tunalıoğlu ile tarım alanında bilinç kazanacaklar. Projenin yürütücülüğünü ise Turgutlu Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Figen Eğin yapıyor.

 

Gençlerimiz bu proje ile tarımda robotik ve akıllı teknolojilerin üretimi konusunda deneyim kazanacaklar.  Geleceğin işgücü olan gençler, yenilikçi ve yaratıcı tasarımlar ortaya koyabilecekler. Öğrencilerin robotik tasarımları 20 Ağustos 2021 tarihinde Turgutlu Belediyesi Etkinlik Salonunda sergiye sunulacak. Turgutlu Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Levent Uz, 15 Hazirandan itibaren başvuruları başlayacak olan projeye katılım için tüm gençleri davet ettiğini belirtti.

 

 

03-06-202103-06-202103-06-2021

Yedieylül Mahallesi Arabacılar Sok No 28 - 0236 313 22 46 313 48 29 31435 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.