MANİSA TURGUTLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Mart 2021 Yögep Raporu

Mart 2021 Yögep Raporu

KONU: Fetö ve Deaş terör örgütleri ile mücadelede okul yöneticilerinin rolü.

TOPLANTI YERİ: Turgutlu İmam Hatip Ortaokulu.
SORUMLU KURUM: Turgutlu İmam Hatip Ortaokulu.

Türkiyede birçok istismar alanı vardır, bu istismar alanları zaman zaman çeşitli kesimler tarafından toplumu dizayn etme hususunda kullanılmaktadır. Bu alanların en önemlilerinden bir tanesi de din alanıdır.Din alanını istismar eden birçok yapılanma mevcuttur. Bu yapılanmaların öne çıkanlarından 2 tanesi de Fetö ve Deaş terör örgütleridir.

İmam Hatip okullarımız Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlıdır  ve temel misyonlarından bir tanesi,sahih dini bilginin öğrencilere aktarılmasıdır. Bu sebeple dinin istismarının önlenebilmesi adına okul yöneticilerine de çok büyük sorumluluklar düşmektedir.

Bu amaçla;

1-Sahih dini bilginin doğru kaynaklardan ve ehil kişilerle öğrencilere aktarımının önemi topluma anlatılmalıdır ve okul tanıtımlarında bu konuya yer verilmelidir.

2- Konunun her öğretmenler kurulunda gündem maddesi olarak mutlaka ele alınması gerekmektedir.

3-Belirli günler ve haftalar kapsamında uygulanan etkinliklerin uygun olanlarında bu konu işlenerek öğrencilerin bilinçlenmesi sağlanmalıdır.

4-Okullarda yayınlanacak dergi ve gazetelerde konu dosya olarak ele alınabilir.

5-Meslek dersi öğretmenleri ile bu konularla ilgili değerlendirmeler yapılmalı zümre toplantılarında konunun gündem olarak ele alınması sağlanmalıdır.

6-Toplum içinde hayal ürünü kıssalarla anlatılan ve akla mantığa uymayan yanlışlığı meslek dersi öğretmenleri tarafında öğrencilere vurgulanmalıdır.

7-Diyanet İşleri Başkanlığının Fetö ve Deaş ile mücadele konusunda hazırlanmış çok zengin kitapçıklar mevcuttur.Bu kitapçıklar çoğaltılarak öğrenci ve velilere dağıtılmalıdır.

8-Müftülük çalışanları ile sıcak bir temas mutlaka kurulmalı,çalışmalarda iş birliği yapılmalıdır.Okullarımızın mübarek gün ve gecelerde camilerde programlar yapması ve cemaat ile iletişimde olması bu konuda önem arzetmektedir.

9-Bu istismari örgütlerle mücadelede okul web sitesi ve okul medya hesapları aktif olarak kullanılmalıdır.

 

       Ahmet GÜNER                                                   Sami ENGİN                                   Mustafa DEMİRASLAN

Niyazi Üzmez İHO Müdürü                   Şehit Suat Akıncı KAİHL Müdürü                   Urganlı İHO Müdürü

 

            İbrahim ÇAMYARMASI                                                                        Varol ÖZTÜRK

PROF Dr Necmettin Erbakan İHO Müdürü          Turgutlu İmam Hatip Fen ve Sosyal Proje Okulu Müdürü

 

    Mehmet KOLAY

 

 

 

 

Tutanak için TIKLAYINIZ

Yedieylül Mahallesi Arabacılar Sok No 28 - 0236 313 22 46 313 48 29 31435 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.