MANİSA TURGUTLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Kasım ayı DÖGEP öğretmenler kurulu toplantısı

27-11-2019

 

EYLEM KONUSU: Sevgili  Peygamberimiz Hz Muhammed (sav) Eğitim Anlayışı, ilim öğrenme ve eğitime verdiği değer ve eğitim öğretim metotları

 

EYLEM TARİHİ VE YERİ:  25.11.2019  Pazartesi 14:00   Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu

 

ETKİNLİK ÖZETİ:   Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü´nce hazırlanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Gelişim Eylem Planı  (DÖGEP)  kapsamında  Kasım  ayı faaliyeti Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

                   DÖGEP Kasım ayı etkinliği kapsamında Turgutlu ilçe müftüsü Fethullah Yavuz tarafından DKAB öğretmenlerimize "Sevgili  Peygamberimiz Hz Muhammed (sav) Eğitim Anlayışı, ilim öğrenme ve eğitime verdiği değer ve eğitim öğretim metotları" konusuna yönelik sunum yapıldı ve  Hz. Muhammed (s.a.v)'in eğitim öğretime ilişkin yaşantısından ve insan kazanma yöntemlerinden örneklere yer verdi.

                   Yapılan sunumda , Peygamberimiz (s.a.v.)' in insanları bilmeye ikna ettiği, ümit ve müjde verdiği, olumlu davranışları ödüllendirip ve takdir ettiği, çocukları ilim meclislerine ve camiye götürdüğü, çocuklara ve yetişkinlere eğitimde sabırlı olmayı öğrettiği, yumuşak ve hoşgörülü davrandığı, çocuklara her zaman öncelik verdiği, insanı değil; davranışı eleştirdiği, anlatılanların kalıcılığı için şekil çizip benzetmeler yaparak anlattığı, eğitim-öğretimin bilgi yığınlarından daha ileri olduğu örneklerle ifade edildi. Bu davranışların insana neler katabileceği üzerinde duruldu.    

Yedieylül Mahallesi Arabacılar Sok No 28 - 0236 313 22 46 313 48 29 31435 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.