MANİSA TURGUTLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet ÖLMEZ'in Yarıyıl Mesajı

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet ÖLMEZ'in Yarıyıl Mesajı

 

2019-2020 YARIYIL MESAJI

 

Geleceğimizin Mimarları Sevgili Öğrenciler;

 

2019-2020 Eğitim- Öğretim yılının birinci dönemini hep birlikte geride bırakmış bulunmaktayız. Yarıyıl tatilinizi en iyi şekilde geçirmeye çalışırken dönemin yorgunluğunu üzerinizden atmaya ve ikinci döneme en iyi şekilde hazır hale gelmeye çalışmalısınız. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Sizleri aydınlığa çıkaran, ruhunuzu dinlendiren ve size kendinizi iyi hissettiren, adeta sizlerle konuşan kitapları okumayı asla ihmal etmemelisiniz. Tatil programınıza, sevilen ve faydalı televizyon programlarını izlemeyi, arkadaşlarınızla bir araya gelip ortak aktiviteler yapmayı, aile büyüklerinizi, akrabalarınızı ziyaret etmeyi, anne-babanıza yardımcı olmayı, hobilerinize  bolca zaman ayırmayı da eklemelisiniz. Ancak tüm bunları yaparken ölçülü davranmak gerektiğini unutmayınız. Bu vesileyle yarıyıl tatilinizin çok güzel geçmesi dileklerimle gözlerinizden öpüyorum...

 

Değerli Anne-Babalar;

 

Keyifli, bir o kadar da yorucu bir Eğitim-Öğretim dönemini tamamlayan 33 bin  öğrencimiz sizlerle beraber karne sevinci, heyecanı yaşayacaklar. Yeni bilgilerle donanan, öğrendiklerini en güzel şekilde hayata yansıtan ve sorumluluklarını başarı ile yerine getiren öğrencilerimiz dinlenmeyi fazlasıyla hak ettiler. Tüm öğrencilerimize keyifli, verimli, sağlıklı, bol eğlenceli bir ara tatil diliyoruz. Geleceğimizin mimarı olan yavrularımız 9 Eylül 2019 tarihinde başlayan ve 17 Ocak 2020'de bitecek olan eğitim - öğretim yılının ilk döneminde bilgi ve birikimlerini arttırmak, geleceğe emin adımlarla ilerlemek için büyük bir çaba harcadılar. Başarılı öğrenciler, sevinç ve gururunu ailesi ve yakınları ile paylaşmanın hazzını yaşarken, düşük notlarla eve dönen öğrencilerin yaşadığı tedirginliği iyi anlamalı, onların kendilerini yetersiz hissetmelerine neden olan davranışlar içerisinde olmamalı aksine kendileri için çok kıymetli olduklarını, başarabileceklerini her fırsatta dile getirip özgüven duygularını artırma çabası içerisinde olmalıyız. Yavrularımızın karnelerinde her ne kadar kendi isimleri yazıyorsa da bu karneler onların olduğu kadar bizim de durumumuzu, ilgi ve alakamızı açıkça ortaya koymaktadır. Çocuklarımız kadar bizler de bu sorumluluğun farkında olmalı ve üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmalıyız. 3 Şubat Pazartesi günü başlayacak olan 2. döneme kadar yavrularımızın yarıyıl tatilinin en güzel şekilde geçmesi için çaba harcamalıyız.

 

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

 

Öğretmenlerin, sevgi dolu, sabırlı, hoş görülü ve bilge insan olması beklenirken aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması da beklenir. Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur duyabilirsiniz. Unutmayınız ki gelişme ve yükselme, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Bilindiği gibi tatiller, yorgunluğu atmak için birer fırsat zamanlarıdır. Bu zamanları iyi değerlendirmek gerektiğini çok iyi biliyoruz. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK'un :"Öğrencilerimize ödev baskısı yapmayın" söyleminden de hareketle onlara kendilerini iyi hissedecekleri ve yorgunluğu atabilecekleri bir program tavsiye etmelisiniz. Çünkü biz eğitimcilerin en önemli amaçlarından biri de bireyi kazanmaktır. Bu itibarla yavrularımıza Eğitim- Öğretim yılının başından itibaren büyük bir özveriyle gösterdiğiniz fedakârlık örnekleri için sizleri can-ı gönülden kutluyorum, teşekkür ediyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize iyi tatiller dilerken, İlçemiz genelinde sorunsuz, başarılı bir eğitim ve öğretim döneminin tamamlanmasında özveri ile çalışan tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize, okul personellerimize ve kıymetli velilerimize canı gönülden teşekkür ediyor; sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir yarıyıl tatili geçirmelerini temenni ederek en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                  Mehmet ÖLMEZ

                                                                                                                                                                                                                                                                              İlçe Milli Eğitim Müdürü

 

Yedieylül Mahallesi Arabacılar Sok No 28 - 0236 313 22 46 313 48 29 31435 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.