MANİSA TURGUTLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Aralık ayı DÖGEP eylem planı

Aralık ayı DÖGEP eylem planı

EYLEM KONUSU:      Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Temel Dini Bilgiler derslerinde yer alan ibadet konularının öğretilmesinde temel ilkeler, öğretim metotları ve materyallerin hazırlanması ve kullanımı

EYLEM TARİHİ VE YERİ:  19.12.2019  14:30   Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu

 

ETKİNLİK ÖZETİ:     Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü´nce hazırlanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Gelişim Eylem Planı  (DÖGEP)  kapsamında  Aralık ayı faaliyetleri Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

                  DÖGEP Aralık ayı etkinliği kapsamında İlahiyatçı-Yazar Mikail Okumuş tarafından DKAB öğretmenlerimize "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Temel Dini Bilgiler derslerinde yer alan ibadet konularının öğretilmesinde temel ilkeler, öğretim metotları ve materyallerin hazırlanması ve kullanımısına yönelik sunum yapıldı.

               "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Temel Dini Bilgiler derslerinde yer alan ibadet konularının öğretilmesinde temel ilkeler, öğretim metotları ve materyallerin hazırlanması ve kullanımı" konusunda araştırmalar yapıldı. Bu hususlarda oyun hazırlama ve hikaye yazma uygulamaları yapıldı.

                 Netice itibariyle etkili bir öğretimin oluşması için dikkat çekme ve güdülenme, amaçlardan haberdar etme, ön bilgilerin uyarılması gibi genel ilkelere ihtiyaç vardır. Bu genel ilkelerden birisi de öğretim yöntem ve tekniklerinin etkili bir şekilde kullanılmasıdır. Eğitim-Öğretim sürecinde hedeflenen kazanımların öğrencilere başarılı ve kalıcı olarak kazandırılmasında doğru öğretim yönteminin seçiminin büyük etkisi vardır. Çünkü doğru öğretim yöntemi, öğretim amaçlarına planlanan sürede ve etkili olarak ulaşılmasında kolaylıklar sağlanmaktadır.

                Öğretim süreci içerisinde öğretmen, öğrenciyi de etkin kılmalıdır. Öğrencinin etkin olmadığı bir derste, öğrenci sıkılmakta, öğrenme azalmakta, anlamadan ezberleme artmaktadır. Din öğretiminde aynı problemlerin yaşanmaması için öğrenci merkezli öğretim yaklaşımlarının uygulanması gerekmektedir. Bununla birlikte din hayatın içerisindedir. Teorik bilgilerin, pratik örneklerle desteklenmesi, dinin hayatın içindeki yerinin gösterilmesi gerekir. Aksi takdirde ezberci, teorik, sıkıcı, kavranamayan, uygulanabilirliği olmayan bir din öğretimi gerçekleşir.

Yedieylül Mahallesi Arabacılar Sok No 28 - 0236 313 22 46 313 48 29 31435 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.