MANİSA TURGUTLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme programına başvuru sürecinde kullanmak için elektronik imza temin etmek isteyen öğretmenlerin elektronik imza başvuru işlemleri

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme programına başvuru sürecinde kullanmak için elektronik imza temin etmek isteyen öğretmenlerin, başvuru işlemleri ile ilgili Bakanlıktan e-imza yetkilisi Bahar Hanımın açıklamaları aşağıdadır.

 

Gereğini Rica ederim

 

F.ÇETİNKAYA 

Şb Müd

 

Bahar Hanım Eimza, [19.10.17 17:40]

Merhaba,25 aralık öncesi başvuru yapan öğretmenlerin onayını vermeyin lütfen. Parayı kendileri bile yatırsa projesi kabul olmayacak öğretmenler aralarında mutlaka olacaktır. Biz MEB olarak projesi kabul olan öğretmenlere sertifika edinme konusunda aracı konumundayız. Diğerleri için aracı olamayız. Henüz öğretmenler için bir çalışmamız yok. Sonra bu lüzumsuz yere çıkaranları emsal gösterecektir başka bir öğretmen. o da talep edecektir.

 

Bahar Hanım Eimza, [19.10.17 17:43]

25 Aralık´ta sonuçlar TÜBİTAK tarafından açıklanacak.  E-imzaların yetişmesi açısından şöyle bir program öneriyoruz..

 

* 10 Kasım´a kadar illerde başvuruları toparlayıp, excel listesi ile e-imzalı olarak Mehmet Bey(kamusm)ye iletin. Kişiler hemen ardından formlarını doldursunlar ve formları ıslak imzalı olarak Kamu SM´ye göndersinler.

* Kişiler ödemeleri  yapmasınlar,  25 ARALIK´ı beklesinler.

* Başvuruları onaylanan kişiler ödemesini 25 Aralık´tan sonra yapsınlar.

* Kamusm de formaları önceden onlara ulaştığı için, ödemeleri gelir gelmez kişilerin sertifikalarını üretip gönderir. Kurye tarafını da hızlandırabilecekler..

 

 

E-imza alacak bu kişiler ileride idareci konuma gelebilirler.  O vakit bu kişilere e-imza almanıza gerek kalmayacak.

 

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme programı için e-imza başvuru işlemlerini ekteki açıklamalara göre ilgili formu doldurarak gönderiniz. Daha sonra gönderilenler Bakanlıkça işleme alınmayacaktır.

 

Gereğini rica ederim.

 

Not:       1. Kurumsal E-posta sütununa kişiye ait e-posta adresi girilmelidir, bu adres başvuru aktivasyonu için kullanılacaktır

 

            2. Başvuru Türü, Açıklama, Yedek Akıllı kart okuyucu Türü, Açıklama, VIP ve Not ( Ek bilgi) sütunlarındaki bilgileri değiştirmeyiniz.

 

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme programına başvuru sürecinde kullanmak için elektronik imza temin etmek isteyen öğretmenlerin elektronik imza başvuru işlemlerini aşağıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda dikkatli bir şekilde yapmaları gerekmektedir. Aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda başvuruların en geç 26 Ekim 2017 tarihine kadar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünek elektronik ortamda gönderilmesi gerekmektedir.

 

1-      Ekte gönderilen excel formuna bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi (Ek bilgi kısmına ‘Kişi öder.’ yazılması gerekmektedir.) ve  turgutlu45_bilgiislem@meb.gov.tr e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

2-      Başvuru talepleri İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne ulaşan kişilerin listesi İMZAGER ile imzalandıktan sonra Kamu Sertifikasyon Merkezine toplu olarak gönderilecektir. Kurum Yetkilisi tarafından onaylanan ve Kamu Sertifikasyon Merkezine gönderilen kişilere; Vakıfbank Kurumsal Ödemeler ekranından ödeme yapabilecekleri bireysel ödeme talimatı,  e-imza başvuru formu ve taahhütnamesi için Kamu SM tarafından mail gönderilecektir. Talepler için yapılacak ödemelerde EFT kabul edilmemektedir.  Kamu SM tarafından kişilere gönderilen mailde belirtilecek ödeme talimatı üzerinden Vakıfbank aracılığı ile e-imza ücreti ödenecektir. 4006 TÜBİTAK Projeleri için başvuru yapacak kullanıcıların, MEB e-imza başvuru portalini kullanmamasıgerekmektedir. MEB e-imza başvuru portali üzerinden yapılan tüm 4006 TÜBİTAK Proje e-imza talepleri reddedilecektir.

3-      Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra gönderilen bağlantıdan başvuru formunun doldurulması 2 nüsha halinde çıktısı alınması ve imzalandıktan sonra ücret ödeme dekontu ile birlikte Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem MEBBİS Şubesine elden gönderilmesi gerekmektedir. Ulaşan başvuru formu ve ödeme dekontu resmi yazı ile Kamu Sertifikasyon Merkezine gönderilmektedir.

 

 

Başvuru formunun Kamu Sertifikasyon Merkezine ulaşmasından sonra takriben 10-15 günlük bir süre içerisinde yeni e-imza sertifikası kurye aracılığıyla kişiye teslim edilmektedir. Sertifika üretimi ve teslim aşaması ile ilgili detaylı bilgi için Kamu Sertifikasyon Merkezinin 444 55 76 numaralı Müşteri Temsilciliğinden ulaşılabilir. Bilgilerinizi rica ederim.

Excel dosyası için TIKLAYINIZ

Yedieylül Mahallesi Arabacılar Sok No 28 - 0236 313 22 46 313 48 29 31435 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.