MANİSA TURGUTLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Öğretmenler Gününe özel program ayakta alkışlandı.

1981 yılından bu yana her yıl kutlanmakta olan 24 Kasım Öğretmenler Günü,  İlçemizde düzenlenen iki programla kutlandı.

İlk tören 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÖLMEZ tarafından çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla gerçekleştirildi. İkinci törende Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda Gazi Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı 2 saatlik program ayakta alkışlandı. Törenlere Kaymakam Ali YILMAZ, Garnizon Komutanı Albay Kenan PEŞTERNİK, Belediye Başkanı Çetin AKIN, İlçe Jandarma Komutanı Halim KARAER, İlçe Emniyet Müdür Vekili Çetin ÖZCAN, İlçe Milli Eğitim Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÖLMEZ, MHP 23.Dönem Manisa Milletvekili Ahmet ORHAN, Manisa CBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Mustafa KARACA, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

TUTSO'daki ikinci programda mesleğe yeni başlayan 2 öğretmen yemin etti. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Fatma İŞME, emekliye ayrılan öğretmenler adına Murat KÜLTÜR, birer konuşma yaptı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÖLMEZ: "Bugün, tüm öğretmenlerimizin günüdür. Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan, ölümsüz, her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendini feda eden öğretmenlerimizdir. 'Geleceğin güvencesi, sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmenlere dayalıdır.' diyen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'e kulak vermeyi asla ihmal etmemeliyiz. Unutulmamalıdır ki öğretmen yaptıkları kadar yapamadıklarından da sorumludur. 2023 eğitim vizyonunun paydaşları olarak en önemli vazifemiz, evlatlarımızın ellerini hiç bırakmadan, vatanını koruyarak, bayrağını daima göklerde dalgalandıracak kişilikli, nitelikli, milli ve manevi değerlerine bağlı, insani değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir." şeklinde konuştu.

2018-2019 eğitim öğretim yılında emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgelerini takdim eden Kaymakam Ali YILMAZ, tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak görevlerinde başarılar diledi. Gazi Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin 'Ant İçmiş Kalemler' isimli müzik ve şiir dinletisi törene katılanların büyük alkışını aldı.

Sosyal, kültürel ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlere ödülleri protokol üyelerince verildi. Ayakta alkışlanan program sonrası Kaymakam Ali YILMAZ, emeği geçen okul müdürü, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

25-11-201925-11-201925-11-201925-11-201925-11-201925-11-201925-11-201925-11-2019

Yedieylül Mahallesi Arabacılar Sok No 28 - 0236 313 22 46 313 48 29 31435 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.