MANİSA TURGUTLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluşunun 101. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı koronavirüsü tedbirleri kapsamında sade bir törenle kutlandı. Koronavirüsü (Covid-19) salgını sebebiyle katılımın sınırlı olduğu törende katılımcılar sosyal mesafe kuralına uydu.

 

Asgari sayıda katılımcıyla saat 10:00'da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri  Alanı'ndaki Atatürk Anıtına ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması ile başlayan tören bir dakikalık Saygı Duruşu,  İstiklal Marşımızın okunması, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Fikri ÇETİNKAYA'nın günün anlam ve önemini belirten konuşması, Hilmi Pekcan İlkokulundan 1. Sınıf öğrencilerimiz Mert KESER, "Dünya çocuk Bayramı" şiiri ve Yağmur Eslem YILMAZ "23 Nisan" adli şiiri okuması ile sona erdi.

 

Törene İlçe Kaymakamı Ali YILMAZ'ın yanı sıra,  Turgutlu Belediye Başkanı Çetin AKIN, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Halim KARAER, İlçe Emniyet Müdürü Harun TUTAK, İlçe Yazı İşleri Müdürü Osman GENÇOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Fikri ÇETİNKAYA ve Şube Müdürleri, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Turgutlu Temsiliği Üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Büro Sorumlusu Ahmet İLTER ve üyeleri, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Bayram coşkusunu evde yaşayan vatandaşlarca evlerin pencere ve balkonları bayraklarla ve Atatürk posterleriyle süslendi. 

 

Törenin ardından Turgutlu Belediyesi tarafından Subaşı Mahallesinde yapımı tamamlanan Gaziler Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Yedieylül Mahallesi Arabacılar Sok No 28 - 0236 313 22 46 313 48 29 31435 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.