MANİSA TURGUTLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

10 Kasım ATATÜRK'ü Anma Programı

10 Kasım ATATÜRK'ü Anma Programı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK, ebediyete intikalinin 83. yılında yurt genelinde olduğu gibi İlçemizde de törenlerle anıldı.

İlk olarak 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi.

Çelenk sunma töreni Kaymakam Ali YILMAZ, Belediye Başkanı Çetin AKIN, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla bayraklar yarıya indirildi.

Çelenk Sunma Töreni'nin ardından Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda program devam etti.

Programa Kaymakam Ali YILMAZ, Belediye Başkanı Çetin AKIN, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Ali BİÇER, Kaymakam Adayı Abdulhamit BAĞIŞ, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Halim KARAER, Turgutlu Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutan V.  P. Atğm. Mustafa ARABOĞA, İlçe Emniyet Müdürü Harun TUTAK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÖLMEZ, Manisa CBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat ONAT, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ersin ASLAN ve ilçe kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları, oda başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program kapsamında Kaymakam YILMAZ ve protokol üyeleri, ilk olarak resim sergisini gezdi.

Program Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından öğrenciler ve öğretmenler gün ile ilgili şiirler okudu.

Buradaki anma programı, "83 Yıl Öncesine Yolculuk" temalı video sunumu ve öğrencilerin "Bir Ömrün Hikayesi" konulu Oratoryo gösterimi ve ATATÜRK'ün sevdiği türkülerin seslendirilmesi ile sona erdi.

Kaymakam Ali YILMAZ, ve protokol üyeleri, programın hazırlanmasında emeği geçen idarecilere, öğretmenlere geçenlere teşekkür etti ve öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

10-11-202110-11-202110-11-202110-11-202110-11-2021

Yedieylül Mahallesi Arabacılar Sok No 28 - 0236 313 22 46 313 48 29 31435 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.